Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi sona erdi

T24 Kültür Sanat: Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi 2024

Dünyanın en ünlü sanat etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi’nin 60’ıncısı başarılı bir şekilde sona erdi. 20 Nisan’da kapılarını açan bienal, 27 bin 966 sanat profesyoneli ve basın mensubunu ağırlayarak büyük ilgi gördü. Toplamda 700 bin ziyaretçi bienali ziyaret etti ve bunların %59’u yurt dışından geldi. Türkiye Pavyonu’nun ev sahipliği yaptığı bienale sanatçı Gülsün Karamustafa’nın Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli eseri damga vurdu.

Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli Eseri Hakkında

Gülsün Karamustafa, Türkiye Pavyonu’na özel olarak ürettiği Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli adlı eserinde, dünyanın istikrarsızlığı ve değerlerin yıpratılması konusuna odaklandı. Karamustafa’nın eseri, Venedik’teki Arsenale’de yer aldı ve dikkat çekici bir görsel şölen oluşturdu. Ayrıca, sanatçının yeni film ve ses kompozisyonunda savaş ve gösterilere odaklanarak izleyicilere güçlü bir mesaj iletti.

Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli sergisine ilişkin detaylı bilgilere turkiyepavyonu24.iksv.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar

  • Proje Grafik Tasarımı: Esen Karol
  • Sergi Yayını Editörlüğü: Melis Cankara
  • Sergi Tasarımı: Yelta Köm
  • Aydınlatma Tasarımı: Erinç Tepetaş
  • Ses Tasarımı Danışmanı: Furkan Keçeli

Uluslararası Basından Türkiye Pavyonu’na Yoğun İlgi

Türkiye Pavyonu, dünya çapındaki ünlü sanat ve tasarım yayınlarının dikkatini çekti ve bienalin görülmesi gereken sergiler listesinde yerini aldı. The Telegraph, ArtReview, Monocle, Wallpaper*, ARTnews, ArtAsiaPacific gibi popüler yayınlar Türkiye Pavyonu’nu övgüyle bahsetti. Gülsün Karamustafa’nın eserine gösterilen ilgi, uluslararası arenada büyük ses getirdi.

Sergiyi Tamamlayan Özel Yayın

Gülsün Karamustafa’nın Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli eserine, aynı adı taşıyan kitaplar ve bir afiş içeren özel bir yayın seti hazırlandı. Kitaplardan biri eserde kullanılan malzemeleri ele alırken diğeri sanatçının önceki çalışmalarına odaklandı. Editörlüğünü Melis Cankara’nın yaptığı kitaplar, Türkçe ve İngilizce olarak Minoa Pera ve Minoa Akaretler’de bulunabilir.

Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli eseri tasarımcısı Esen Karol, Gülsün Karamustafa ile bir söyleşi gerçekleştirdi ve podcast kaydına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


“Doğal gıdaya ulaşmanın bir yolu var!”

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – A’dan Z’ye zam: Ehliyet, pasaport ve yurt dışı çıkış harcı, MTV, trafik cezaları, araç muayene ve IMEI kayıt ücreti kaç TL oldu?

TIKLAYIN – 17 yaşındaki genç kız, domuzlar tarafından parçalanarak öldürüldü

TIKLAYIN – Piyasada sahte dolar krizi: Döviz büroları ile bankalar 50 ve 100 dolarlık banknotların alımlarını durdurdu

TIKLAYIN – Son anketten çarpıcı sonuçlar: CHP, AKP’yi yeniden geçti

TIKLAYIN – İslam Memiş’ten dolar uyarısı: Bozduramayabilirsiniz

TIKLAYIN – Konya’da dehşet: Üniversiteli genç kıza sabaha kadar işkence yaptı, suçunu kabul etmesine rağmen serbest bırakıldı

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top